Ma roba na silicone bụ ndị elastomers. Ha bụ ihe polymeric na -egosipụta omume viscoelastic, nke a na -akpọkarị elasticity. Enwere ike ịpụta Silicone na rubbers site n'ụdị atomiki. Na mgbakwunye, silicones nwere ihe pụrụ iche karịa rubbers nkịtị. Rubber na -emekarị, ma ọ bụ enwere ike ịhazi ya. Dabere na nke a, enwere ike iche na silicone na rọba.

Rubber

Na mkpokọta, a na -ahụta ndị elastomers niile dị ka rubber nke enwere ike gbanwee akụkụ ya n'ụzọ dị ukwuu site na nrụgide, enwere ike ịlaghachi na nha mbụ mgbe iwepụsịrị nrụgide. Ihe ndị a na -egosi oke mgbanwe mgbanwe iko n'ihi usoro amorphous ha. Enwere ọtụtụ ụdị rubbers ma ọ bụ elastomers dị ka roba eke, sịntetik poly isoprene, roba styadi butadiene, nitrile roba, polychloprene, na silicone. Mana rọba eke bụ rọba nke na -abata anyị n'uche mgbe anyị na -atụle rubbers. A na -enweta roba eke sitere na latex nke Heveabrasiliensis. Cis-1, 4-polyisoprene bụ roba eke. Ọtụtụ n'ime rubbers nwere ụdọ polymer nke carbon. Agbanyeghị, ihe mkpuchi silicone nwere silicon na ụdọ polymer kama carbon.

Silicone

Silicone bụ roba sịntetik. A na -emepụta ya site n'ịgbanwe silicon. Silicone mejupụtara a ọkpụkpụ nke sịlịkọn atọm na alternating oxygen atọm. Ebe ọ bụ na silicone nwere njikọ silicon-oxygen dị elu, ọ na-eguzogide okpomọkụ karịa ndị na-ete ihe ma ọ bụ elastomers ndị ọzọ. N'adịghị ka ndị elastomers ndị ọzọ, ọkpụkpụ inorganic nke silicone na -eme ka iguzogide ero na kemịkal dị elu. Na mgbakwunye, roba silicone na-eguzogide mwakpo ozone na UV n'ihi na njikọ ikuku oxygen silicon adịghị enwe ike ịwakpo ndị a karịa njikọ carbon-carbon nke ọkpụkpụ azụ na ndị elastomers ndị ọzọ. Silicone nwere a ike ọdụdọ ala na ala dọkatụrụ adọka karịa organic rubbers. Agbanyeghị, na oke okpomọkụ, ọ na -egosi ezigbo agwa na ihe na -adọka. Nke a bụ n'ihi na mgbanwe nke ihe dị na silicone pere mpe na oke okpomọkụ. Silicone dị ogologo karịa ndị elastomers ndị ọzọ. Ndị a bụ ole na ole n'ime uru bara uru nke silicone. Ka o sina dị, ndụ ike ọgwụgwụ nke silicone rubbers dị mkpụmkpụ karịa rubber organic. Ọ bụ otu n'ime ọghọm nke silicone roba. Na mgbakwunye, viscosity ya dị elu; ya mere, ọ na -ebute nsogbu nrụpụta n'ihi ihe na -asọ asọ nke ọma.
A na -eji rọba eme ihe maka ọtụtụ ngwa dị ka ihe eji esi nri, elektrọnik, ngwa ụgbọ ala wdg, n'ihi agwa ha na -agbanwe. Ebe ọ bụ na ha bụ ihe na -anaghị egbochi mmiri, a na -eji ha eme ihe nrịbama, uwe aka wdg.
Site na rubbers niile, silicone ka mma maka mkpuchi ọkụ n'ihi oke ọkụ ya. Silicone roba na -enye ihe pụrụ iche, nke rubber organic enweghị.

Silicone na roba

Nkume a na -emekarị
Na -achọ ihe mgbakwunye na -egbu egbu iji kwụsie ike
Nwere ntụpọ ezughị oke
Ndụ na -emebi emebi / dị mkpụmkpụ
Nwa
Na -emebi emebi. Ọkụ UV na oke okpomọkụ na -emebi ya
Eji ya nke ọma na ngwa ụgbọ ala na ụlọ ọrụ mmepụta ihe

Silicone Rubber

Achọghị ihe mgbakwunye nsi
Ezigbo
Na -adịgide adịgide / Ogologo ndụ
Piel ma ọ bụ ụcha ọ bụla ịchọrọ
Ọ naghị eweda ọkụ UV ma ọ bụ oke okpomọkụ
Kwesịrị ekwesị maka ọgwụ na ngwa nhazi nri

Conventional Rubber vs silicone rubber

Achọghị ihe mgbakwunye nsi

N'adịghị ka rọba, usoro imepụta silicone dị mma anaghị achọ mgbakwunye nke ndị na -eme ka obi sie ike. Ọ bụ ezie na a na -emegharị usoro nrụpụta roba mgbe niile na mbọ iji belata ojiji nke carcinogens na -arụ ụka, nke a na -egosipụtakarị nkwụsi ike nke roba. Ebe ọ bụ na silicone, usoro imepụta dị otu a, na ihe na -esite na ya kwụ chịm kpamkpam na -enweghị mkpa ihe mgbakwunye na -egbu egbu.

Ezigbo

Sayensị nke mbụ na -agwa anyị na n'okpuru igwe onyonyo, ala dị larịị na -adị ọcha karịa ka ihu siri ike/gbawara agbawa. Ala rọba na -adịghị ahụkebe na -enye ohere ka nje na nje na -enweghị nje nọrọ n'ime ya. Nke a bụ nsogbu na -akawanye njọ ka oge na -aga ka rọba bidoro mebie, na -enye ya ohere ibute ọtụtụ nje bacteria. Silicone dị larịị kpamkpam n'ọkwa microscopic ma na -adịgide otu ahụ n'oge ndụ ya niile, na -eme ka ọ dị ọcha karịa ịdị ọcha roba.

Na -adịgide adịgide / Ogologo ndụ

Ndụ nke ngwaahịa ọ bụla kwesịrị ịdị na -ahụ mgbe niile n'ihe metụtara ọnụ ahịa ya. Ọ dịghị ihe dị ọnụ ala ma ọ bụrụ na ọ na -achọ ịnọchi ya mgbe niile. Ogologo oge na ihe azụmaahịa dịka rọba na silicone bụ nchegbu ego yana okwu gbasara ịdị ọcha. Ná nkezi, silicone na -anọ ogologo oge karịa roba. Naanị ọnụ ahịa rọba okpukpu abụọ, nke a na-ewepụta oke ego echekwara ogologo oge, yana ibelata nsogbu na ike iji dochie ihe.

Piel ma ọ bụ ụcha ọ bụla ịchọrọ

Enwere ọtụtụ ihe a ga -ekwu maka nghọta. Ọ bụrụ na enwere ike ịhụ nsogbu, enwere ike idozi ya. Ọ bụrụ na egbochiri ogologo ọkpọ rọba ojii, ọ nweghị ụzọ isi kọwaa kpọmkwem ebe mkpọchi ahụ dị. Ọ bụrụ na mkpọchi ahụ ezuola, mgbe ahụ tubing na -adị ụkọ. Agbanyeghị, ọ nwere ike bụrụ nke ka njọ ga -abụ mkpọchi ele mmadụ anya n'ihu, na -egbochi mmụba, na -ebelata mmepụta yana na -emetụta ịdị ọcha. Silicone doro anya. Enwere ike ịhụ mgbochi na nsogbu ngwa ngwa wee dozie ya ozugbo, na -enweghị mmerụ ọ bụla n'ịdị mma. N'aka nke ọzọ, ịnwere ike ịgbakwunye ngwakọta na ngwakọta silicone na usoro nrụpụta iji mepụta ụcha ọ bụla ịchọrọ.

Ọ naghị eweda ọkụ UV ma ọ bụ oke okpomọkụ

Ozugbo ihe ọ bụla bidoro mebie, ọ na -amalite bụrụ ihe na -akwụghị chịm ma na -ebute mmetọ. Rubber bụ ihe na -anwụ anwụ; na -agbanwe agbanwe oge niile, ọ na -emebi emebi site na mgbe emepụtara ya na nrụgide, nrụgide, mgbanwe okpomọkụ na site na ikpughe ọkụ UV na -eme ngwa ngwa. Silicone adịghị. Igwe ọkụ UV ma ọ bụ oke okpomọkụ adịghị emetụta ya. Ọdịda na -ada ada ga -ebute anya mmiri dị mfe, na -enye ihe ngosi doro anya na ọ chọrọ dochie ya, na -enweghị mmerụ ọ bụla ogologo oge.

Kwesịrị ekwesị maka ọgwụ na ngwa nhazi nri

N'ileghachi anya na ihe pụrụ iche nke silicone ma e jiri ya tụnyere rọba, ọ dị mfe ịhụ ihe kpatara silicone ji bụrụ ihe nhọrọ maka ngwa ahụike yana maka ojiji n'ime ụlọ ọrụ nhazi nri. N'ebe achọrọ mmegharị ugboro ugboro, ọdịdị nke mgbanwe nke silicone nwere ike iguzogide nrụgide na nrụgide na -aga n'ihu ogologo oge karịa roba na -enweghị nchapu ma ọ bụ gbawaa na usoro ahụ. Nke a na -ebute obere mmetọ, ịchekwa ego na gburugburu ịdị ọcha gburugburu.


Oge ezipụ: Nov-05-2019